Belépés
Apró kiflik
... tojássárgája,
porcukor.

A töltelékhez:
baracklekvár vagy
dió, esetleg mák, amit legjobban szeretünk.

A lisztet a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk.
16 egyforma kis gombócra osztjuk. Jól lezárt nejlonzacskóban másnapig hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap egy ...
Kókuszcsiga
... nyújtáshoz: liszt.

Elkészítése:

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Az élesztőt a tejben feloldjuk. A lisztet egy csipet sóval összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. A tojásos cukrot és az élesztőt beleöntjük, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral forró vízfürd...
Egyszerű linzi torta
... ek. tejföl, 1 tojássárgája. Továbbá: 4 dkg dió, 30 dkg sűrű szilva-/baracklekvár, 5 dkg ribizli/áfonya (mélyhűtött), 1 tojássárgája a kenéshez.

1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk az apróra felkockázott vajjal/margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, sót, sütőport, a reszelt citromhéjat és a tejföllel elhabart tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrj...
Karácsonyi édességek
... 1.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 50 dkg vaj (vagy 25 dkg vaj, 20 dkg libazsír), 3 dkg élesztő, 2 tojás, 6 dkg cukor, só, 4 dl tej.
A lisztet a cukorral, sóval, zsiradékkal deszkán elmorzsoljuk, az élesztőt egy kevés langyos tejben feloldjuk, és az egészet megfelelő mennyiségű tejjel összegyúrjuk. A tésztának keménynek kell lennie, hogy a kéztől elváljon. Letakarva rövid idei...
Sajtos-túrós-borsós torta?
... tojásfehérje
10 dkg vékonyra szeletelt sajt, 10 dkg reszelt sajt

A borsót kifejtjük, megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, egy csipet sóval, összegyúrjuk a tojássárgájával, 4 evőkanál vízzel.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk és lisztezzük a tortaformát. ...
Forgácsfánk rumos barackíz
Hozzávalók:

30 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 tojás sárgája, 50 dkg cukor, 1,5 dl tejföl, 0,5 dl rum, só, reszelt citromhéj.

1. A megszitált lisztet gyúródeszkán a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, cukrot, rumot, tejfölt, a reszelt citromhéjat, csipetnyi sót. Összegyúrjuk, cipóra formázzuk, és fél óráig pihentetjük.
2. A pihentetés után hár...
sajtos-zöldborsós torta
... tojásfehérje
10 dkg vékonyra szeletelt sajt, 10 dkg reszelt sajt

A borsót kifejtjük, megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, egy csipet sóval, összegyúrjuk a tojássárgájával, 4 evőkanál vízzel.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk és lisztezzük a tortaformát.
...
Pozsonyi táska
... késhegynyi őrölt fahéj, negyed kk. őrölt szegfűszeg, a kenéshez 2 tojás.

1. Egy deci meglangyosított tejben elkeverjük a mokkacukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal/margarinnal, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tejfölben eldolgozott tojássárgáját, sót és reszelt citromhéjat, összegyúrjuk. Két cipóra osztjuk, letakarjuk, s fél órát pihenni-ke...
Almás lepény
... vaj,
4 evőkanál cukor,
2 tojás,
kb. 1 dl tejföl
A töltelékhet:
kb. 1 kg almából cukorral és fahéjjal készült almapüré

Elkészítés: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, egy csipet sót, és annyi tejfölt (nem biztos, hogy kell), hogy jól gyúrható tésztánk legyen. Két cipót formálunk belőle, 1/2 órát pihentet...
Kapros túrós lepény
... töltelékhez: 1 kg félzsíros tehéntúró, egy csokor kapor, 4 tojás, 10 + 15 dkg porcukor, 5 dkg vaj/margarin, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 4 dl tejföl.

1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, meghintjük a cukorral és a sóval. A langyos tejfölben elkeverjük az élesztőt és a tojássárgákat, a liszthez adjuk, összegyúrjuk. Letakarjuk, és meleg helyen fél órát ke...
kapros túrós lepény
... töltelékhez: 1 kg félzsíros tehéntúró, egy csokor kapor, 4 tojás, 10 + 15 dkg porcukor, 5 dkg vaj/margarin, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 4 dl tejföl.

1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, meghintjük a cukorral és a sóval. A langyos tejfölben elkeverjük az élesztőt és a tojássárgákat, a liszthez adjuk, összegyúrjuk. Letakarjuk, és meleg helyen fél órát ke...
Gerbeaud Emil eredeti receptje
... dióbél, 40 dkg sárgabaracklekvár, 30 dkg kristálycukor

a tészta lekenésére 1 tojássárgája

a tetejére:16-18 dkg étcsokoládé

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk,a tejet meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk.Kb.10 percig így hagyjuk,ezalatt kissé felfut.Közben a rumot is meglangyosítjuk,majd a cukrot beleszórjuk, ezután az élesztős tej...
mai recept
... zsír, 60 dkg cukor, 1 dkg élesztő, 2 tojás, 2 dl tej, só, 40 dkg mák, 40 dkg dió, 10 dkg mazsola, fél citrom, 4 dkg búzadara vagy zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg porcukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrj...
Bejgli
... élesztő,
2 tojás,
2 dl tej,
só,
40 dkg mák,
40 dkg dió,
10 dkg mazsola,
fél citrom,
4 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg cukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk é...
Gesztenyés kifli (Stahl)
... vagy margarin
8 dkg cukor
1 tojás
1,5 dkg élesztő
2 kanál tejföl

50 dkg kész gesztenyepüré

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés r...
A Fánk története
...
kevés liszt
a sütéshez: olaj
a tetejére:
2-3 evőkanálíliás porcukor
a tálaláshoz: 0,3 dl rum,
30 dkg sárgabarackíz

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk és letakarva, hűtőszekrényben legalább 1 órát pihentetjük. Utána a tésztát enyhén belisztezett deszkán 2 milliméter...
Zserbó
... Csokimáz: 10 dkg cukorból, 3 dkg
kakaóporból és 3 dkg vajból készült
csokoládémáz.
Elkészítés: Az élesztôt csipet cukorral meleg
tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk,
hozzáadjuk a csipet sót, sütôport,
tojást, cukrot, a felfuttatott élesztôt, és
összedolgozzuk.
Három cipót készítünk. Vékonyra kinyújtjuk.
A tészta ne érje...
Gesztenyés falatka
... margarin
8 dkg cukor
1 tojás
1,5dkg élesztő
2 kanál tejföl

50 dkg kész gesztenyepüré

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos cukrozott tejben megfuttatott élesztővel,cukorral, tejföllel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk, és egy kicsit pihentetjük.Ezután vékonyra kinyújtjuk, kockára vágjuk,...
Húsvéti receptek
... só.
A töltelékhez: 20 dkg sovány főtt sonka, 20 dkg túró, 5 dkg vaj, só, a kenéshez tojás.
Sós omlós tésztát készítünk. A lisztet a vajjal, egy kevés sóval és a sütőporral elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 tojás-sárgáját, és egy kevés tejföllel könnyű tésztává gyúrjuk. Cipóba formálva pihentetjük, míg a tölteléket elkészítjük. A töltelékhez a sonkát megdaráljuk, a tehéntúrót ...
Recept
... édességek
Hozzávalók: -50 dkg liszt
-2,5 dkg élesztő
-1 ek vaj
-1 ek rum
-1 tojássárgája
-csipet só
-olaj a sütéshez
-porcukor
Elkészítés: -A lisztet elmorzsoljuk a vajjal,hozzáadjuk az élesztőt.Majd a tojássárgájával,a rummal és a csipet sóval rétestészta keménységű cipóvá formáljuk,és legalább fél óráig pihentetjük.
-Késfok vasta...
1 2 3 ....16 17 ..24 25 .31 32 33 
Címkék: Gerbeaud Emil, szobahőmérsékletű vajjal, tojássárgájával elkeverjük, cukorral habosra, tejben feloldjuk, csipet sóval, vajjal elmorzsoljuk, tojásos cukrot, élesztőt beleöntjük, hűtőszekrénybe tesszük, cukorral forró, lisztet elmorzsoljuk, apróra felkockázott, reszelt citromhéjat, tejföllel elhabart, kevés langyos, egészet megfelelő, tésztának keménynek, kéztől elváljon, borsót kifejtjük, megszitált lisztet, pihentetés után, deci meglangyosított, élesztős tejet, tejfölben eldolgozott, tojások sárgáját, csokor kapor, langyos tejfölben, liszthez adjuk, tészta lekenésére, tejet meglangyosítjuk, élesztőt belemorzsoljuk, cukrot beleszórjuk, tésztához vegyítjük, kissé pihentetjük, többi hozzávalóval, tésztát enyhén, élesztôt csipet, felfuttatott élesztôt, kicsit pihentetjük, kenéshez tojás, kevés sóval, sütőporral elmorzsoljuk, kevés tejföllel, tölteléket elkészítjük, sonkát megdaráljuk, meglangyosított, tojássárgájával, meglangyosítjuk, tojásfehérjéket, nejlonzacskóban, hűtőszekrényben, összedolgozzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.